Grè

 35,00

Grè keien zijn er in de vierkante vorm en in rechthoekige vorm. De dikte loopt uiteen van 10 cm dik bij de kleinste omtrekmaat tot 16 cm dik bij de grootste omtrekmaat. De kleur varieert ook van grijs naar grijsgroenig tot zandkleurig.
De pure natuursteenkeien werden rond het jaar 1800 uit steengroevens gehakt in de buurt van Luik in België en de Franse Ardennen, grote blokken/rotsen werden losgerukt uit de bergwand waarna er met de hand keitjes van werden gehakt in bovenstaande maten vervolgens zijn ze per boot in onze oude stads- en dorpskernen terecht gekomen.
De grè is een soort zandsteen, dus niet de hardste steensoort die er bestaat zoals de graniet, vandaar dat er ook geen bandjes van werden gemaakt zoals bij graniet en hardsteen wel het geval is.
Het voordeel is wel dat ze door hun betrekkelijke hardheid zeer gevoelig zijn geweest voor al het verkeer wat er sinds die tijd overheen is geraast, de keien zijn vaak zo glad/egaal als een biljartlaken door hun gevoelige slijtlaag. En de prachtige diepgrijze kleur komt dan helemaal tot uiting, het is een zeer zeldzaam product waarvan nog maar weinig van op de markt komt, er wordt nog wel geprobeerd om de typische natuurlijke diepgrijze kleur en vorm na te bootsen met producten uit het verre oosten maar de echte authentieke keien zijn onvervalsbaar.

Bereken

Help Tekst
Help Tekst
Help Tekst

Help Tekst
Help Tekst
Help Tekst

Grè keien zijn er in de vierkante vorm en in rechthoekige vorm. De dikte loopt uiteen van 10 cm dik bij de kleinste omtrekmaat tot 16 cm dik bij de grootste omtrekmaat. De kleur varieert ook van grijs naar grijsgroenig tot zandkleurig. De pure natuursteenkeien werden rond het jaar 1800 uit steengroevens gehakt in de buurt van […]

Afmetingen 13 x 13 x 13 cm
Kleur

, ,

Aantal stenen per m²

kg per m²

Levering

Bigbags of los gestort

Andere maten

vierkant: 10×10 of 15×15 rechthoek: 10×16, 13×19 of 14×21